José Mourinho este noul antrenor al lui Tottenham

jose-mourinho

La câteva ore după demiterea lui Mauricio Pochettino, Tottenham a anunțat numirea pe bancă a portughezului José Mourinho. Fostul antrenor al celor de la Manchester United și Chelsea a semnat un contract pentru următoarele patru sezoane cu finalista sezonului trecut din UEFA Champions League, anunță site-ul londonezilor.

Fără lucru din decembrie 2018, atunci când a fost demis de Manchester United după un eșec cu Liverpool, José Mourinho a acceptat oferta de a antrena pe Tottenham. „Suntem încântați să anunțăm numirea lui José Mourinho în funcția de antrenor principal cu un contract care se încheie în sezonul 2022/2023”, se arată în comunicatul postat pe site-ul finalistei Ligii Campionilor.

José Mourinho este unul dintre cei mai titrați antrenori din fotbalul mondial, cu 25 de trofee în palmares câștigate alături de FC Porto, Inter Milan, Chelsea, Real Madrid și Manchester United.

Patronul celor de la Tottenham, Daniel Levy, are încredere în noul manager al echipei: „José Mourinho este unul dintre cei mai de succes antrenori din fotbalul mondial. Experiența sa vastă poate ajuta orice echipă. A avut succes peste tot pe unde a antrenat. Avem încredere că va aduce încredere și energie în rândul echipei noastre.”

Imediat după instalarea oficială la Spurs, Mourinho a declarat: „Sunt bucuros să mă alătur unui club cu o așa istorie și cu suporteri atât de pasionați. Calitatea de la echipă și de la academia de care dispune clubul mă încântă. Să lucrez cu astfel de jucători este ceea ce m-a atras la acest club.”

Pochetino a antrenat-o pe Tottenham timp de patru ani și de fiecare dată a obținut calificarea în Liga Campionilor. Sezonul trecut a condus echipa până în ultimul act, unde Spurs a cedat contra lui Liverpool.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente