Colegiul Europei oferă burse pentru studii postuniversitare pentru studenții din Moldova. Cum poți depune dosarul

Europa college2_0
Foto: fdfa.be

Cetăţenii moldoveni pot obţine burse de studii postuniversitare pentru anul de studii 2020/2021 la Colegiul Europei, ce deţine un campus universitar în Belgia (Bruges) şi în Polonia (Natolin). Bursele acoperă cheltuielile academice, cazarea, masa și costurile de călătorie şi sunt oferite de către Comisia Europeană tinerilor din ţările vizate de Politica Europeană de Vecinătate (PEV).

Procedura de selecție cuprinde următoarele etape:

#1. candidații sunt rugați să viziteze site-ul coleurope.eu și să verifice informațiile necesare în meniul „Studii” și „Admitere”: cerințele academice şi cerinţe lingvistice;

#2. candidații trebuie să se înregistreze și să se înscrie online;

#3. candidații trebuie să depună formularul de cerere online, inclusiv documentele solicitate (vezi și instrucțiunile de înscriere).

După expirarea termenului limită (15 ianuarie 2019, ora 23.59), toate cererile vor fi evaluate de către departamentele de studiu ale Colegiului Europei și va avea loc o preselecție. Candidați preselectați vor fi invitați la un interviu cu profesorii/asistenții departamentului/-elor care le-au solicitat. Deciziile finale privind admiterea și burse vor fi luate după ce se vor susține toate interviurile cu candidații din țările PEV. Candidații vor fi contactați prin e-mail privind rezultatul procedurii de selecţie.

Detalii şi mai multe informaţii poţi afla la adresa de e-mail [email protected].

Amintim că, Colegiul Europei este o universitate privată, fondată în 1949 la Bruges, Belgia, care în 1992 şi-a creat un nou centru la Natolin, Polonia, fiind considerată una dintre cele mai vechi şi prestigioase instituții de studii postuniversitare din Uniunea Europeană care pregăteşte funcţionari de înaltă calificare pentru structurile de stat implicate în realizarea politicilor publice în domeniul economiei, justiţiei, diplomaţiei şi afacerilor europene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente