Consiliul Municipal Chișinău nu a votat 3 din 4 candidaturi prezentate de către Ion Ceban în cadrul ședinței operative a Primăriei Chișinău de luni.

Astfel, doar Victor Chironda a fost ales viceprimar cu votul a 41 de consilieri, ceilalți candidați Angela Cutasevici, Inga Ionesii și Ilie Ceban nu au acumulat numărul necesar de voturi care în cazul dat este de 26.

Amintim că, Victor Chironda este un activist civic și a candidat în acest an pentru funcția de primar al Chișinăului din partea partidului Forța Nouă.

Ilie Ceban este avocat și l-a reprezentat pe Ion Ceban în materii de servicii juridice în campania electorală precedentă. Funcția acestuia fiind „avocat și reprezentant cu drept consultativ”.

Inga Ionesii a preluat mandatul de ambasador în Estonia în 2016, pe 16 mai. Mandatul acesteia expirase în luna mai a acestui an și urma să revină acasă odată ce se găsea un nou ambasador la Tallinn. Înainte de aceasta, Ionesii a fost secretar de stat al Ministerului Economiei.

Angela Cutasvici a fost secretar de stat la Ministerul Educației, înainte de preluarea puterii de către guvernul Maia Sandu în luna iunie.