Casa în care a copilărit Adolf Hitler va fi transformată într-o secție de poliție

CROPhitlerhouse

Casa în care s-a născut Adolf Hitler va fi transformată într-o secție de poliție, a declarat marți ministrul de interne al Austriei. De-a lungul anilor pentru acest edificiu s-au purtat mai multe tratative, întru cât proprietarii casei, familia Gerlinde Pommer, cereau mai mulți bani pentru edificiu decât era gata să ofere guvernul austriac.

Acum s-a ajuns la un numitor comun, iar proprietarii vor primi 810 mii de euro pentru casă, transmite presa internațională.

Casa se află în orașul austriac Braunau am Inn, la granița cu Germania și va găzdui birourile poliției locale, a declarat Ministerul de Interne într-un comunicat.

„Utilizarea viitoare a casei de către poliție ar trebui să transmită un semnal inconfundabil că această clădire nu va mai evoca amintirea socialismului național”, a declarat ministrul de interne.

Arhitecți din întreaga Uniune Europeană vor fi invitați să prezinte planurile pentru reproiectarea clădirii în această lună, iar un juriu de experți și oficiali publici va alege proiectul câștigător în prima jumătate a anului viitor, a declarat Ministerul de Interne.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente