Liderul Partidului Platforma Dreptate și Adevăr, Andrei Năstase, solicită ca ancheta cu privire la „finanțarea PSRM din Federația Rusă” să fie reluată. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă.

„Am solicitat anularea ordonanței cu privire la încetarea urmăririi penale emisă pe 8 iulie și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate. Cel care astăzi dorește să controleze procurorii și judecătorii are să dea explicații”, a declarat Andrei Năstase în cadrul unei conferințe presă.

„Acele filmulețe le-am verificat sub aspect tehnic, sunt adevărate, cel care vorbește despre necesitatea federalizării Republicii Moldova și finanțarea PSRM de către Rusia. În acest sens, împotriva lui Igor Dodon trebuie itentat un dosar penal”, a mai adăugat Andrei Năstase.

„Nimeni în acestă țară nu poate deveni dictator pe mult timp. A încercat cândva unu, noi l-am dat jos. De Igor Dodon nici atât nu ne temem. Ieri am vorbit despre investigării furtului miliardului și multe alte cauze penale. Noi în parlament vom lupta pentru democrație și pentru parcursul european al Republicii Moldova”, a declarat Alexandru Slusari.

Amintim că, la începutul lunii iunie Procuratura Generală a pornit un dosar penal privind presupusele finanțări din afară a PSRM în campania electorală.