(foto, video) Un om de afaceri din SUA a creat un adevărat „monstru” pe roți. Camionul cu 4 000 de cai putere atinge viteza de 210 km/h

yy

Mike Harrah este un om de afaceri din California de Sud și este pasionat de camioane. Acesta a investit cel puţin şapte ani din viaţă şi cel puţin 7 milioane de dolari pentru a crea un „monstru” pe roți. THOR 24 este cu adevărat cel mai tare camion de pe planetă.

THOR 24 este făcut pe baza şasiului unui camion Peterbilt 359, anul producţiei 1979. Este pus în mişcare de două motoare V12 diesel împerecheate, de la Detroit Diesel, suplimentar la care s-au adăugat alte 8 compresoare mecanice BDS 8-71, scrie autoblog.md.

Detroit-Diesel

Early-Engine

Volumul total al unităţii de propulsie este de 27,9 litri şi generează în total circa 4 000 de cai putere. La 2 500 rpm, motorul diesel cu 24 de cilindri oferă 3 471 de cai putere. Tracțiunea este transmisă pe puntea din spate prin intermediul transmisiei automate Allison HT740.

Engine-Lights

Flames

THOR 24 are 13,41 metri lungime, cântărește 14 515 kg şi poate rula cu o viteză maximă de 210 km/h, doar că este dificil de oprit. Dar pentru acest lucru şi din motive de siguranţă, în bara de protecţie posterioară sunt montate patru paraşute speciale.

Daytime-Side-long

Șasiul este realizat din tuburi de metal dreptunghiulare cu grosimea pereţilor de aproximativ 16 milimetri. Jantele masive din aluminiu Alcoa sunt acoperite cu anvelope care măsoară 315/30 R22.5 pe față și 315/11 R24.5 pe spate.

Early-Morning-Back

Early-Morning-Flames

În cabină, bordul este alcătuit din 24 de ceasuri! Centurile de siguranță de curse sunt fixate pe scaune. Deasupra șoferului există patru monitoare care afișează o imagine a drumului din fața mașinii. Există şi o zonă de odihnă personalizată, care include şi un televizor cu ecran de 40 de inchi, dar şi un sistem audio care te lasă mască. Pentru alimentarea tuturor acestor lucruri răspunde un Hawker jet-engine Auxiliary Power Unit (APU), montat după cabină.

Early-Inside-Cabin

Interior-Emergency

În prezent camionul se află într-un hangar pentru avioane din statul Arizona.

2

Credit foto: thor2471.com

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente