(foto) Peter Michalko la întâlnirea cu Ion Chicu: „UE urmărește atent acțiunile guvernului și implementarea reformelor asumate”

20191118-_m4_1657

Șefului Delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko, a avut o întâlnire oficială cu prim-ministrul Ion Chicu. În cadrul întrevederii, Chicu a dat asigurări că dezvoltarea dialogului cu Uniunea Europeană și implementarea Acordului de Asociere rămân o prioritate pentru guvernul pe care îl conduce.

„Mizăm pe continuarea și consolidarea dialogului. Înțelegem cât de importante sunt în acest sens reformele reale și suntem determinați să le promovăm. O prioritate deosebită va fi acordată reformei justiției. Asistența și expertiza UE în acest sens va fi înalt apreciată”, a spus Ion Chicu, exprimând recunoștința UE pentru suportul de durată oferit țării noastre.

20191118-_m4_1639

Prim-ministrul a confirmat că UE este unul dintre cei mai importanți parteneri externi ai țării noastre și a precizat că executivul va continua să îndeplinească condițiile necesare pentru accesarea asistenței macrofinanciare.

20191118-_m4_1660

Șeful Delegației UE în Republica Moldova a declarat că Uniunea Europeană urmărește cu mare atenție acțiunile guvernului de la Chișinău și implementarea reformelor asumate. În mod special, Peter Michalko a accentuat necesitatea guvernului de a continua reformele în sectorul justiției, inclusiv selectarea procurorului general, lupta împotriva corupției, asigurarea democrației și a statului de drept, asigurarea libertății presei, dar și continuarea investigării fraudei bancare.

20191118-_m4_1657

În context, premierul Chicu a confirmat că executivul dispune de toată voința și capacitățile necesare pentru a realiza reformele menționate, iar acest lucru va fi demonstrat de acțiuni concrete.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente