Au elaborat un proiect pilot pentru mașinile electrice și au câștigat 40 de mii de lei. Cum funcționează aplicația creată de Royal Map

4
Foto: Facebook/ Royal Map

Motivația bună, spiritul puternic de echipă și expertiza vastă în domeniul geospațial au adus obținerea premiului mare pentru echipa Royal Map în cadrul evenimentului „Chișinău Hackathon: Smart Sustainable City”, organizat și găzduit de către companiile Dreamups și Orange Moldova.

În cadrul acestei competiții, membrii echipei Royal Map au elaborat un proiect pilot sub forma unei aplicații care are drept consumatori deținătorii mașinilor electrice. Ideea aplicației constă în sincronizarea acesteia, de pe smartphone, cu API-ul vehiculului, astfel încât, prin intermediul aplicației, șoferul să poată beneficia de înlesniri precum:

# Stabilirea traseului din punctul A în punctul B, având la bază modelul mașinii și nivelul de încărcare al bateriei;
# Căutarea celor mai apropiate stații pentru încărcare a bateriei, conform tipului de receptaclu al vehiculului.

1

Experiența din cadrul acestui concurs a fost, indubitabil, una extrem de utilă și, desigur, distractivă, cu o continuitate durabilă și pentru țara noastră. Participarea la astfel de evenimente contribuie la creșterea pe plan profesional a fiecărui membru al echipei, precum și la căpătarea unor competențe care pot fi indispensabile și în viața de zi cu zi.

În prezent, pe teritoriul Moldovei sunt instalate 21 de încărcătoare pentru automobilele electrice. Unde sunt amplasate acestea vedeți AICI.

2 3

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente