Astăzi marcăm Ziua mondială a comemorării victimelor accidentelor rutiere. Câte persoane au decedat în Moldova în anul 2019

586767f71ee28-e1490016380893-920×459

De la începutul anului și până în septembrie, în Moldova, au fost înregistrate 1 862 de accidente soldate cu 165 de persoane decedate. Potrivit datelor prezentate de Poliția Națională, acest număr este mai mic în comparație cu ultimii patru ani.

Potrivit datelor statistice extrase din Registrul accidentelor rutiere a Sistemului Tehnologii Informaţionale al Ministerului Afacerilor Interne, vă prezentăm numărul accidentelor în funcție de categoria acestora.

Prin urmare, accidentele cu participarea vehiculelor și a pietonilor sunt cele mai răspândite pe drumuri. Totodată, are și una dintre cea mai mare rată de deces (64). Cele mai multe decesuri în urma accidentelor se înregistrează în cazul în care în accident participă doar o mașină (67). În cele din urmă, în accidentele cu implicarea mai mult mașini mor mai puțini oameni, în schimb numărul celor care au suferit traume este de 1,5 ori mai mare decât în cazurile descrise anterior.

Urmare a analizei desfășurate a numărului total de persoane decedate, s-a constatat că 50,2 % sau 93 de persoane din numărul total, sunt persoane cu vârstă cuprinsă între 31 și 64 de ani, 22 de persoane decedate au avut vârsta de peste 65 de ani (11,8 %), iar altor 24 de persoane categoria de vârstă nu a fost identificată.

Din numărul total de decedați, (185) în primele nouă luni ale anului 2019, 93 de persoane au vârsta cuprinsă între 31 și 64 de ani, 22 de persoane decedate au avut vârsta de peste 65 de ani, iar altor 24 de persoane categoria de vârstă nu a fost identificată.

Mai jos vă prezentăm principalele cauze ale accidentelor rutiere survenite. Așadar, principalele motive le reprezintă „viteza neadecvată” și „neacordarea priorității pietonilor”.

Potrivit INP, cele mai grave accidente rutiere, soldate cu persoane traumatizate și decedate se produc în nopțile de vineri spre sâmbătă, între orele 22.00 și 6.0.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente