Vladimir Plahotniuc a comentat ultimele evenimente politice din țară: „Președintele Dodon va impune jocul său personal”

plahotniuc

Vladimir Plahotniuc, fostul lider al Partidului Democrat din Moldova, a comentat ultimele evenimente politice din țară. Fostul politician susține că nu a fost în niciun fel implicat în producerea acestor schimbări în politica moldovenească, iar răsturnarea guvernului Sandu a confirmat avertizarea anterioară a acestuia că președintele Dodon va impune jocul său personal. Declarațiile au fost făcute pe pagina personală de Facebook.

„În Chișinău s-au produs evenimente politice prea importante ca să-mi permit să păstrez pauza în declarații, așa cum am preferat să o fac până azi.

Cu atât mai mult că există deja voci care au început să speculeze: unii spun că nu am participat la aceste schimbări, iar alții sunt convinși că aceste schimbări sunt produsul activității mele. De fapt, poziția mea eu am manifestat-o pe toată perioada activității mele politice, mai conturată fiind în ultimii ani de activitate. Am considerat și cred în continuare că unicul drum de dezvoltare al Republicii Moldova ca stat independent este drumul practicilor occidentale, adică al vectorului de dezvoltare euro-atlantic al țării. Dar, deoarece am depus mandatul de președinte al PDM și de deputat în parlament și mă aflu departe de colegii mei, consider că nu ar fi fost în general corect să încerc să intervin cu părerea mea personală, cu atât mai mult în situația complicată de teroare în care s-au pomenit ei după luna iunie 2019. Deci, eu nu am participat și nu am fost în niciun fel implicat în producerea acestor schimbări în politica moldovenească.

Răsturnarea guvernului Sandu a confirmat avertizarea mea anterioară că președintele Dodon va impune jocul său personal, va aduce Moscova stăpână peste politica moldovenească și va face tot posibilul să concentreze principalele pârghii politice în mâinile sale și să reorienteze vectorul geopolitic al țării dinspre Occident spre Rusia. Miza anti-Plahotniuc a fost, de fapt, o capcană pentru blocul ACUM, a fost o miză prorusească”, a menționat acesta.

Potrivit lui Plahotniuc, după căderea guvernului Sandu, Moldova nu mai are nicio șansă să urmeze, ca altădată, un traseu euro-atlantic de dezvoltare, orientarea fermă proeuropeană din ultimii ani este în prezent grav compromisă, iar vina pentru acest dezastru geopolitic aparține și liderilor blocului ACUM.

„Lipsa de flexibilitate, lipsa de strategie, inclusiv nedorința lor de a dialoga și dușmănia față de democrați i-a aruncat pe liderii blocului ACUM în brațele socialiștilor și i-a dus pe o cale greșită, cu consecințe grave pentru țară mai întâi de toate. Într-un final, vedem astăzi că liderii ACUM au ajuns la covata spartă, iar Republica Moldova și-a pierdut, într-un timp record, profilul geopolitic proeuropean, a mai scris acesta.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente