În perioada 11-16 noiembrie 2019 aulele și laboratoarele Facultății Tehnologia Alimentelor și-au deschis ușile pentru perfecționarea unei noi serii de experți degustători în produse vinicole. După o experiență cu tradiție în perfecționarea specialiștilor din Belarus și China, de astă dată și-a manifestat interesul pentru arta degustării vinurilor o echipă din șase specialiști de marcă din România, care dețin și statutul de titulari la Facultatea Alimentație și Turism a Universității Transilvania din Brașov.

Profesorii brașoveni au spus că au acumulat în cadrul acestui curs experiențe inedite. Au început cu un curs introductiv despre analiza senzorială, despre metodele care se aplică în timpul analizei senzoriale, au luat cunoștință de întreaga paletă de arome pe care pot fi întâlnite în vinuri și în băuturile alcoolice, au studiat o serie de tipuri de vinuri pentru a putea distinge gradul de sensibilitate și a descoperi dintr-o multitudine vinurile care sunt la fel, după care au intrat în fiecare categorie: vinuri liniștite albe, vinuri roșii, vinuri care se folosesc în momente speciale, dar și în viața cotidiană, pe care le-au descoperit în cadrul vizitelor la renumitele crame de la Mileștii Mici, Cricova, Bardar, Ialoveni, dar și la Centrul de Verificare a Calității – o experiență care i-a îmbogățit din punct de vedere profesional, transmite site-ul UTM.

Venind de la catedra unei facultăți specializate în alimentație și turism, profesorii UTB s-au arătat impresionați de nivelul de dezvoltare a oenoturismului, domeniu în care au ce învăța de la colegii lor din Moldova, care, în opinia lor, beneficiază în acest sens de o infrastructură mult mai dezvoltată și au ținut să adreseze sincere mulțumiri profesionalism și ospitalitate profesorilor pe care i-au cunoscut în cadrul acestui curs.