Renato Usatîi este invitatul din această seară la emisiunea Politica Nataliei Morari. Politicianul a făcut mai multe declarații în legătură cu actuala guvernare. În contextul discuțiilor, Renato Usatîi a menționat că mâine va fi prezentat noul șef al Poliției Naționale.

„Mâna dreaptă a lui Chetraru, fostul șef de la CNA, va fi numit mâine șef al Poliției Naționale”, a spus Renato Usatîi în emisiunea Politica Nataliei Morari. Este vorba despre fostul director adjunct de la CNA, Vadim Cojocaru.

Directorul-adjunct al Centrului Național Anticorupție, Vadim Cojocaru, a plecat din funcție pe 23 martie 2018. Acesta a ocupat aproape cinci ani această funcție și a demisionat cu trei săptămâni înainte de a-i expira mandatul.

Parlamentarul liberal-democrat Grigore Cobzac s-a arătat nemulțumit de faptul că persoana, care s-a aflat la conducerea CNA în perioada în care instituția urma să elucideze inclusiv furtul din sistemul bancar și concesionarea aeroportului în baza unei licitații trucate, a plecat din funcție fără a da explicații referitor la activitatea sa în acest sens. Demisia lui Cojocaru a venit la trei luni de la numirea în funcție a unui nou șef al instituției anticorupție, Bogdan Zumbreanu.