Parteneriatul Estic: Experții media s-au întâlnit la Riga pentru a modela sprijinul viitor al donatorilor

Fotogrāfs: Mārtiņš Garais I www.garais.lv
Foto: Mārtiņš Garais I

În jur de 100 profesioniști media, donatori, funcționari UE și reprezentanți ai organizațiilor de dezvoltare mass-media s-au întâlnit în Riga, Letonia, în perioada 13-14 noiembrie, pentru „Conferința Media a Parteneriatului Estic 2019: Business și Durabilitate”.

Conferința a fost o oportunitate de a discuta strategiile pentru a spori viabilitatea mass-mediei independente în țările Parteneriatului Estic (PaE) și a fost organizată de Comisia Europeană cu sprijinul Serviciului European pentru Acțiune Externă și Guvernul Letoniei.

Fotogrāfs: Mārtiņš Garais I www.garais.lv

Participanții au evidențiat provocările cu care se confruntă jurnaliștii din țările PaE (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova, și Ucraina) și au prezentat exemple de instituții media independente care trec cu succes la modele de afaceri profitabile.

Digitalizarea, accesul mai bun la analiza de date și studierea audienței, strategiile de monetizare, diversificarea către noi platforme și servicii și dezvoltarea abilităților de management a mass-media au fost printre soluțiile propuse în scopul consolidării capacităților mass-mediei independente din regiune. Constatările și recomandările conferinței sunt concepute pentru a contribui la modelarea asistenței viitoare pentru mass-media în țările partenere din est.

Fotogrāfs: Mārtiņš Garais I www.garais.lv

Conferința din 2019 este o continuare a celei de-a doua Conferință Media a PaE, care a avut loc în 2017 și a identificat durabilitatea economică ca fiind o provocare cheie cu care se confruntă profesioniștii media din toată regiunea.

Fotogrāfs: Mārtiņš Garais I www.garais.lv

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente