(foto) Peste 500 de sportivi din 12 țări au participat la cea de a noua ediție a Cupei Ambasadorului Coreei de Sud la Taekwondo WT la Ciorescu

f10

Peste 500 de sportivi din 12 țări au participat la cea de a noua ediție a Cupei Ambasadorului Coreei de Sud la Taekwondo WT, care s-a desfășurat în perioada 15-16 noiembrie 2019 la complexul sportiv „Futsal Arena FMF” din comuna Ciorescu.

Ceremonia de deschidere a turneului a impresionat prin solemnitate şi amploare. Programul cultural-artistic s-a axat pe componenta sud-coreeană, dar un impact deosebit asupra publicului spectator l-a avut şi programul demonstrativ. Atleţii s-au întrecut la patru categorii de vârstă: copii, cadeţi, juniori şi seniori.

f9

În calitate de oaspete de onoare a fost prezent Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Coreii de Sud în Republica Moldova şi în Ucraina, Excelenţa Sa Kwon Ki Chang. Înaltul oaspete a declarat că este prima sa vizită în Republica Moldova și este impresionat, inclusiv de organizarea evenimentului.

„Acest turneu se află la a IX-a ediţie, fiecare dintre ele desfăşurându-se la cel mai înalt nivel. Taekwondo este o probă olimpică foarte răspândită şi iubită în toată lumea, inclusiv în Republica Moldova, unde este practicat de peste două mii de sportivi. Taekwondo este o artă marțială care cuprinde tehnici de autoapărare. Acest sport, de asemenea, dezvoltă principii importante ca respectul față de persoanele mai mari, respect față de patrie”, a declarat Excelenţa Sa Kwon Ki Chang.

f1

La rândul său, Igor Iuzefovici, președintele Federației Naționale de Taekwondo WT, a menționat că prietenia dintre popoarele Republicii Moldova și Coreii reprezintă o tradiție frumoasă, care nu se limitează doar la acest tip de sport. „Aceste competiţii constituie o posibilitate minunată pentru taekwondiştii noştri de a se pregăti pentru diverse întreceri internaţionale. Cu susţinerea părţii coreene, am reuşit să ridicăm semnificativ popularitatea acestui turneu internaţional, fapt care a constituit obiectivul nostru primordial. Cu cât mai des răsună imnul țării noastre la competițiile internaționale, cu atât mai mult iese în vileag munca noastră.”

f5

Competiţiile au fost organizate de Federaţia Naţională de profil şi Ambasada Coreii de Sud în Moldova şi în Ucraina, având drept obiectiv descoperirea unor noi talente, precum şi popularizarea acestui gen de sport la noi în ţară.

Învingătorii întrecerii au fost distinşi cu medalii, cupe şi diplome. Astfel, în concursul pe echipe s-au impus reprezentanţii Clubului Calea Fericirii din Chişinău. De poziţia a II-a s-a învrednicit echipa Şcolii sportive specializate nr. 6 la taekwondo din Chişinău, pe locul III clasându-se discipolii Uniunii de Taekwondo din Tiraspol.

f6

f7

f8

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente