E sfârșit de toamnă, avem însă o vreme atât de caldă încât e păcat să ne pierdem timpul stând în casă. Adună-ți gândurile și dispoziția bună și mergi la evenimente colorate. Noi îți dăm lista, iar tu alege ceea ce-ți este pe plac.

# Costești – orașul meșteșugarilor de pe Botna

Cu ocazia aniversări a 65 de ani de investigații sistematice la Costești, Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei vine în faţa publicului cu o expoziţie în care sunt prezentate o serie de obiecte care au fost descoperite în cadrul săpăturilor arheologice. O mare parte dintre acestea au fost restaurate de specialiştii Muzeului Naţional de Istorie a Moldovei. Originalitatea expoziţiei constă în faptul că majoritatea pieselor prezentate sunt expuse pentru prima dată, deși anterior acestea au fost cercetate şi incluse în circuitul ştiinţific prin publicare. Expoziţia este completată cu o serie de imagini ce reflectă procesul cercetărilor arheologice, fiind suplinită de câteva vederi generale asupra sitului și de harta acestuia. Vernisarea expoziției se desfășoară cu începere la ora 10.

# Moldova Music Awards 2019

„MOLDOVA MUSIC AWARDS 2019” sau Gala Decernărilor Muzicale din Republica Moldova este un proiect care aduce la o noua treaptă calitativă, cunoscutele premii muzicale „Șlagărul Anului”.

Vino la cel mai grandios eveniment muzical, cu decernarea trofeelor anuale pentru cei mai buni artiști și cele mai difuzate melodii din Republica Moldova:

Vali Boghean, Nicoleta Nuca, Mark Stam, Sunstroke Project, Dara, Natalia Gordienko, Akord, Ionel Istrati, Doredos, Olia Tira, Valentin & Amelia Uzun, Vasile Macovei, Igor Strib, Evelyn, 7 Klasse, Maxim Zavidia, Tostogan’s.

Vino să afli primul cine vor fi câștigătorii „microfonului de aur” la categoriile:
1. Piesa anului;
2. Artista anului;
3. Artistul anului;
4. Formația anului;
5. Colaborarea anului;
6. Debutul anului;
7. Live-ul anului (Concert solo);
8. Videoclipul anului;
9. Coregrafia anului;
10. Premiul de Excelentă.

Evenimentul va avea loc la ora 18.30 la Palatul Național „Nicolae Sulac”. Biletele pot fi procurate aici.

# Expoziția „Doină și Dor” a graficianului Parascheva Matciac

În incinta galeriei Centrului Academic Internațional Eminescu din Chișinău, bd. Dacia, nr. 20, are loc vernisajul expoziției de grafică, gravură și pictură „Doină și Dor ”, a graficianului Parascheva Matciac.  INTRAREA ESTE LIBERĂ.

Absolventă a studiilor de master, ce le-a urmat la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, Parascheva Matciac este în prezent artist liber profesionist și membru stagiar al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova. Pasionată de frumos, de spiritual, de tot ce este mai tainic și înălțător în cultura, credința, tradițiile și originea neamului nostru, ea nu ezită să reflecte în lucrările sale aceste subiecte, care nu sunt altceva decât zbuciumul tinereții însetate de cunoaștere și adevăr, de apa vie ce izvorăște din fântânile spațiului mioritic. Expoziția va fi deschisă până pe data de 30 noiembrie 2019.

# FORD vs FERRARI

Câștigătorii premiului Oscar Matt Damon și Christian Bale sunt protagoniștii filmului Marea provocare: Le Mans ’66. Filmul este bazat după o poveste adevărată, inspirată din viața lui Carroll Shelby (Damon), un designer revoluționar al industriei americane de mașini și a neînfricatului șofer britanic Ken Miles (Bale). Ei s-au luptat cu birocrația corporatistă, cu legile fizicii, cât și cu proprii demoni pentru a putea construi o mașină de curse revoluționară pentru compania Ford Motor Company. Astfel, au reușit să detroneze titlul deținut de Enzo Ferrari în cadrul cursei de 24 de ore din Franța din 1966, pe pista Le Mans.

44