Euro 2020: 16 echipe sunt deja calificate înainte de ultima etapă a grupelor

MjU0ODQ2NTM5ZmNiNWFiZjI1N2NjZWE4OWUwMTEwZmQ=.thumb

16 țări și-au asigurat prezența la Euro 2020 de anul viitor, printre care șase dintre ele sunt gazde ale turneului. Turneul Euro 2020 este aniversar și se va desfășura în mai multe țări ale Europei, în orașe precum Glasgow, Dublin, Londra, Bilbao, București, Baku sau Sankt Petersburg.

În meciurile de ieri, au fost înregistrate următoare rezultate:

Austria 2-1 Macedonia de Nord
Croația 3-1 Slovacia
Germania 4-0 Belarus
Israel 1-2 Polonia
Irlanda de Nord 0-0 Olanda
Azerbaidjan 0-2 Țara Galilor
San Marino 1-3 Kazahstan
Slovenia 1-0 Letonia
Cipru 1-2 Scoția

La turneul final și-au asigurat câte un loc, înainte de ultima etapă a preliminariilor, 16 țări, și anume:

Belgia, Italia, Rusia, Polonia, Ucraina, Spania, Turcia, Franța, Anglia, Cehia, Finlanda, Suedia, Croația, Austria, Olanda și Germania.

În trei grupe urmează să se mai decidă ultimele patru calificate direct, și anume în grupa B, unde Portugalia și Serbia își dispută ultimul loc la campionatul European. Portugalia joacă în deplasare un meci ușor, cu Luxemburg, și dacă învinge este calificată direct. Serbia, la rândul ei, trebuie să bată Ucraina acasă și să spere la o surpriză din partea micii naționale a Luxemburgului.

În grupa D, Danemarca, Elveția și Irlanda își dispută cele două locuri. Danemarca joacă în deplasare, cu Irlanda care este obligată să câștige pentru a se califica direct. Elveția are un meci ușor în grupă, contra codașei Gibrialtar.

În grupa E, ultima calificată se va decide într-un meci direct dintre Țara Galilor și Ungaria, acasă la galezi. Un egal sau o victorie a Ungariei o trimite mai departe pe Ungaria, în timp ce galezii trebuie să obțină victoria pentru a se califica direct.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente