La Chișinău a fost deschisă o creșă pentru copiii ai căror părinți muncesc în capitală, dar care nu au viză de reședință

77d82efd-d1b6-48f7-835b-0f5332e1be87
Foto: fotocredit: ccfmoldova.org

Ieri, la Chișinău a fost deschisă, în premieră, o secție de zi pentru îngrijirea copiilor cu vârsta între patru luni și trei ani. Beneficiarii sunt membrii familiilor acestora sau alți îngrijitori, care au viza de reședință în raioanele Republicii Moldova și se află temporar pe teritoriul municipiului Chișinău.

Serviciul este gratuit, iar secție de îngrijire a copiilor se află în incinta Centrului de Plasament și Reabilitare pentru Copii de Vârstă Fragedă (strada Alexandru Cosmescu 51). Capacitatea creșei sociale este 12 locuri.

Serviciul a fost lansat de AO CCF Moldova/HHC, în colaborare cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și suportul financiar al companiei Biotehnos.

„Copiii au nevoie de dragoste, protecție, condiții bune de dezvoltare, oportunități și familii grijulii. Dar sunt cazuri când familiile cu copii mici, în special mamele singure, nu au nicio șansă să le ofere copiilor lor aceste lucruri fără ajutorul comunității. Sperăm serviciul să fie un răspuns eficient la nevoile familiilor și să ajute zeci de copii să se bucure de dragostea unui cămin familial”, a menționat președintele CCF/HHC Moldova Liliana Rotaru.

„Intenționez să-mi găsesc un serviciu, dar în același timp nu pot să-mi neglijez copilul. Am rămas singură cu un copil în brațe. Nu am persoane care ar putea să-mi ofere o mână de ajutor. Am încredere în specialiștii secției de zi”, a menționat Alexandra, una dintre beneficiarele serviciului.

fotocredit: ccfmoldova.org

Din 2011 până în prezent CCF Moldova a dezvoltat șase creșe (trei servicii în mun. Chișinău, două în mun. Bălți și un serviciu în orașul Glodeni). Până în prezent, circa 230 de copii au beneficiat de serviciile oferite de cele cinci creșe sociale funcționale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente