(doc) Câte pensii medii anuale a costat deplasarea lui Igor Dodon la Ceremonia de încoronare a împăratului Naruhito, în Japonia

meme-dodon-671×377

Vizita președintelui Igor Dodon și a soției lui în Japonia, la Ceremonia de încoronare a împăratului Naruhito, a costat bugetul statului aproape 256 de mii de lei sau 13 pensii medii anuale. Totodată, în răspunsul oferit de președinție, o parte din cheltuieli a fost acoperită de gazdă.

La sfârșitu lunii octombrie, șeful statului a fost însoțit la Tokyo de consilierul său pentru politică externă, Aureliu Ciocoi, numit ieri ministru de externe, șefa Direcției relații externe și comunicare și doi consultanți ai Secției protocol și comunicare, dar și de soția acestuia. TV8 a solicitat informația care să arate câți bani au fost cheltuiți pentru această vizită. În răspuns, președinția a răspuns: „Potrivit hotărârii guvernului din 5 ianuarie 2012, se menționează expres că, în cazul în care, conform rigorilor de protocol stabilite, președintele trebuie să fie însoțit în timpul vizitelor oficiale peste hotarele țării de soție, persoanei însoțitoare i se compensează cheltuielile pentru diurnă, locațiune și transport, de la investirea în funcție a președintelui Igor Dodon și până în prezent, bugetul instituției prezidențiale nu a suportat cheltuieli destinate deplasării membrilor familiei acestuia. Astfel, costul vizitei a constituit 255 993 de lei, iar unele cheltuieli au fost suportate de partea niponă.”

japonia3
tv8.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente