CNAS lansează încă un serviciu electronic. Află în ce an vei ieși la pensie

3324665

Casa Naţională de Asigurări Sociale lansează un nou serviciu electronic ,,Calculatorul vârstei de pensionare”. A fost elaborat pentru a ajuta viitorii pensionari să-şi determine vârsta necesară de pensionare precum şi data ieşirii la pensie, pentru care vârsta de pensionare crește anual cu șase luni.

Legea cu privire la pensionare prevede că atât bărbații și femeile urmează să iasă la pensie la vârsta de 63 de ani. Pentru bărbaţi această vârstă deja a intrat în vigoare în anul 2019, iar pentru femei va fi „oficializată” vârsta standard tocmai în anul 2028.

Vârsta standard de pensionare la bărbați era de 62 de ani şi patru luni, iar la femei 57 de ani şi șase luni. Aceasta creşte în fiecare an la 1 iulie cu șase luni.

ee

Potrivit Băncii de statistică din Moldova, în anul 2018, în țară au fost înregistrați 526 700 de pensionari care primesc pensia pentru limita de vârsta. Potrivit aceleași surse, pensia medie în Moldova constituie 1 644 de lei. Pentru femei pensia este 1 520 de lei, iar pentru bărbați 1 940 de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente