Ședința anulată de dimineață a avut totuși loc departe de ochii presei. Dodon, în capul mesei

72409001_2376930435881170_315314482869960704_o

În primele ore ale dimineții, în Casa Guvernului, am avut o întrevedere cu prim-ministru și miniștrii din noul guvern. Este anunțul lui Dodon pe pagina de Facebook, asta după ce ieri, serviciul de presă al guvernului a anunțat că are loc o ședință a guvernului pentru ora 8.0, iar dimineața, cu jumătate de oră înainte de ședința preconizată, a fost anunțat că este anulată.

„I-am felicitat cu ocazia numirii lor în funcțiile de răspundere și le-am urat succese întru binele poporului Republicii Moldova. Am reiterat faptul că acest guvern este primul din ultimii 20 de ani, care a fost votat fără a fi creată o majoritate parlamentară și votat cu un număr record de deputați după anul 2001. Nu este creată o majoritate politică, dar este o platformă parlamentară social-economică. Ieri am propus o foaie de parcurs și i-am rugat pe miniștri să o examineze și să vină cât mai rapid cu unele propuneri concrete. Sunt câteva subiecte care trebuie urgent discutate și pe care propun să le abordăm săptămâna viitoare la ședința Consiliului Suprem de Securitate: reforma justiției, pregătirile de sezonul rece al anului și livrarea gazelor, situația privind securitatea cetățenilor și criminalitatea”, a scris Dodon.

Totodată, i-a îndemnat pe membrii noului executiv „să ignore atacurile politice ale celor care au plecat”. „Noii miniștri nu sunt afiliați politic, ei sunt profesioniști și trebuie să demonstreze prin fapte nu prin vorbe că sunt mai buni”, spune Dodon.

Amintim că ieri, Guvernul Chicu a fost votat în funcție de către deputații PSRM cu PDM. În total, au fost exprimate 62 de voturi pentru.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente