Alexandru Slusari, vicepreședintele parlamentului și membrul Platformei Dreptate și Adevăr, a declarat că regretă dezbinarea blocului ACUM în consiliul municipal. Acesta a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook că partidul din care face parte a făcut tot posibilul pentru păstrarea unității.

„Regret foarte mult dezbinarea blocului ACUM în consiliul municipal. Se repetă situația din parlament. Atunci acest lucru a adus prejudiciu cauzei. Platforma DA și atunci și acum a făcut totul posibil pentru păstrarea unității. Dar, probabil, aceasta este strategia colegilor noștri de la PAS. Am luat act de poziția lor”, a scris vicepreședintele parlamentului Alexandru Slusari într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, Blocul ACUM s-a separat și în Consiliul Municipal Chișinău. Separarea, aparent nu a fost coordonată, întrucât inițial a luat cuvântul Vasile Grădinaru, care a anunțat crearea fracțiunii PAS. Ulterior, după ce a cerut o pauză, Andrei Năstase a anunțat crearea și a fracțiunii PPDA.