(video) Maia Sandu: „Se pare că asta a fost ultima ședință a acestui guvern”

Untitled

„Se pare că asta a fost ultima ședință a acestui guvern. Vă mulțumesc pentru ce ați făcut pentru cetățeni și vă încurajez să lucrăm în continuate pentru cetățeni. Sunt încă multe lucruri la care trebuie să lucrăm pentru ca cetățenii să poată trăi în această țară la cel mai mare nivel”, a declarat Maia Sandu la încheierea ședinței.

„Au zis că fac un guvern tehnocrat, dar fac un guvern format în totalitate din consilierii lui Dodon. Au spus că nu vor face o alianță PSRM și PDM, dar au demonstrat asta în parlament. Vreau să fac o adresare pentru angajații onești din instituțiile statului: Vreau să îi îndemn să lucreze în continuare în interesul cetățenilor, chiar dacă va fi mai greu. Cetățenilor vreau să le spun că a fost o onoare să lucrez pentru ei. Noi o să continuăm să muncim, chiar și din opoziție, pentru o justiție corectă”, a declarat Maia sandu după ședința guvernului.

Amintim că, Igor Dodon a desemnat un nou prim-ministru. Este vorba despre Ion Chicu care, la momentul de față, ocupă funcția de consilier al președintelui Republicii Moldova. Acesta are la dispoziție 15 zile ca să-și formeze echipa de guvern și să se prezinte în fața parlamentului. Ulterior, dacă guvernul nou propus va fi votat de 51 de deputați, acesta va intra în exercițiu.

Ion Chicu are 47 de ani, s-a născut în satul Pârjolteni, raionul Călărași, ocupă în prezent funcția de consilier al președintelui Republicii Moldova. Anterior, acesta a fost ministru al Finanțelor, în perioada 10 decembrie 2018-8 iunie 2019, în guvernul Filip, iar între 2 ianuarie și 12 decembrie 2019 a fost secretar general de stat în același minister. În 2006, acesta a fost viceministru al Finanțelor în guvernele controlate de PCRM – Tarlev 2 și Greceanîi 1.
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente