Renato Usatîi: „Igor Dodon nu mai vrea alegerea președintelui de întreg poporul. Curtea Constituțională va anula această prevedere”

55-887×499-887×499

„Igor Dodon i-a folosit pe Năstase și Sandu pentru a-l slăbi pe Plahotniuc. El voia să-l coboare pe Plahotniuc ca să vorbească cu el la per tu, nu la per dumneavoastră cum o făcea toată viața. I-a folosit pe ei ca Plahotniuc să nu mai aibă influența și instrumentele instituționale. Nu putea Dodon să ajungă la prezidențiale cu guvernul Maiei Sandu. Acum se unesc cei care au probleme cu justiția și cei care nu au. Socialiștii merg în această coaliție (n.r. cu PDM) pentru că Dodon nu vrea alegerile președintelui de întreg poporul că nu le mai câștigă niciodată. Doar cu PDM-ul împreună. Curtea Constituțională își va anula propria decizie din martie 2016 ca fiind una ilegală și automat se va întoarce la alegerea președintelui de către Parlament”, a declarat Usatîi.

Politicianul mai adaugă că Igor Dodon avea în planuri să demită guvernul în decembrie, însă s-a temut prea tare de un procuror independent. „Ceea ce s-a întâmplat marți, trebuia să se întâmple în decembrie, după planul lui Dodon. El înțelegea perfect că dacă ajunge un procuror care nu va fi controlat de el, Dodon îl ajungea pe Filat”, a conchis primarul de Bălți.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente