Procurorii au pus sechestru de peste 3 milioane lei în dosarul achiziționării autobuzelor „Isuzu”. Bănuiții riscă până la cinci ani de închisoare

img-1-1-920×630

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a admis demersul procurorilor de aplicare a sechestrului pe mai multe bunuri în sumă de peste 3 milioane de lei în cazul licitației și achizițiilor efectuate pentru Parcul Urban de Autobuze din Chișinău.

Sechestrul a fost aplicat asupra bunurilor mobile și imobile (automobile de lux, apartamente), care aparțin bănuiților în cauza penală privind licitația în dosarul achiziționării unui număr de 31 de autobuze de model „Isuzu” pentru acest parc de autobuze. La etapa curentă a investigațiilor, bănuiții sunt patru la număr, care ar fi comis faptele pentru care sunt cercetați în exercițiul unor funcții de decizie în administrația publică.

„În rezultatul investigațiilor financiare paralele, desfășurate în cadrul infracțiunii generatoare de profit, la 8 noiembrie curent, de către Direcția Generală urmărire penală a IGP al MAI a fost pornită urmărirea penală pentru comiterea infracțiunii de spălare a banilor în proporții deosebit de mari, care este investigată de comun cu procurorii PCCOCS”, se arată într-un comunicat publicat pe pagina oficială a Procuraturii Generale.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă o amendă în mărime de până la 117 500 de lei sau pedeapsă cu închisoare de până la cinci ani, în ambele cazuri cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi la cinci ani, cu amendă aplicată persoanei juridice de până la 550 de mii de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Anterior, în dimineața zilei de 5 noiembrie, procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, au efectuat percheziții la mai multe adrese din Chișinău în dosarul achiziționării celor 31 de autobuze „Isuzu”.

Amintim că, primăria municipiului Chişinău a semnat miercuri, 20 februarie, contractul de achiziționare a 31 de autobuze marca Isuzu Citiport de la o firmă offshore, ca urmare a desemnării câștigătorului la concursul desfășurat pe 8 februarie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente