În vremuri de cumpănă, poporul nostru a știut să se unească și să se pronunțe pentru ceea ce dorește cu adevărat. Moldova nu a plecat niciodată capul în fața dușmanilor, ci i-a privit direct în ochi, cu toată mândria de țară și de strămoși.

Studenții Facultății de Istorie și Filosofie au învățat bine această lecție și vor să vină cu un exemplu demn de urmat pentru tot neamul. Un grup de inițiativă organizează mâine, 15 noiembrie, ora 9.30, blocul central USM, etajul 5, o manifestare științifică în care vor fi prezentate o pleiadă de comunicări ce poartă nu titluri, ci nume: NUME mari care au făcut Moldova să răsune.

Studenții au fost ghidați de remușcarea că studiem multă istorie universală, dar nu ne cunoaștem eroii de acasă, nu cunoaștem de unde venim și, mai grav, încotro ne îndreptăm.

Studenții Facultății invită toți curioșii de a găsi răspuns la aceste întrebări să le fie alături în acest demers. Suntem puțini, dar împreună alcătuim o mare forță care ar putea schimba multe, începând de la noi.