În perioada 8-10 noiembrie, a fost organizată ultima Conferinţă Naţională a Consiliilor Raionale/Municipale ale Tinerilor din Moldova din acest an. Aceasta s-a desfăşurat, în premieră, la Soroca și a fost realizată în cadrul Zilelor Naționale ale Tineretului.

Conferinţa a reprezentat o platformă interactivă de dialog, la care au participat:

# tinerii delegaţi din Consiiliile Tinerilor;
# Adrian Balutel, secretar de stat în domeniul tineret şi sport, MECC;
# Larisa Macarenco, consultantă principal, Direcția Tineret, MECC;
# specialiştii de tineret din cadrul APL.

DSC_0096

Tradiţional, au fost prezentate rapoartele de activitate ale structurilor reprezentative ale tinerilor, de asemenea, au fost identificate dificultăţile în activitatea acestora şi elaborate soluţii a le depăşi. S-a vorbit despre planurile de viitor, dezvoltarea şi consolidarea RNCLTM şi politicii de voluntariat a acesteia. Toate, pentru a face schimb de idei, practici şi energie, pentru a putea crea comunităţi de tineri activi şi a persevera în continuare.

Următoarea Conferință Națională va fi organizată de Consiliul Raional al Tinerilor Anenii Noi.

DSC_0496

Conferința Națională a Consiliilor Raionale/Municipale ale Tinerilor din Moldova a fost organiză de către Consiliul Raional al Tinerilor Soroca, Reţeaua Naţională a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova, cu suportul Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, în parteneriat cu Consiliul Raional Soroca.