Educația sexuală și alte subiecte tabu vor fi prezentate într-o serie de spectacole la Festivalul Național de Teatru Social

Vlad-Andreev-Photograf-2060-920×613

Rețeaua de Tineri Educatori de la Egal la Egal Y-PEER Moldova organizează ediția a X-a a Festivalului Național de Teatru Social, cu susținerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Festivalul se va desfășura duminică, 17 noiembrie, în incinta „Centrului de Cultură și Artă Ginta Latină” din municipiul Chișinău, începând cu ora 10.00.

În cadrul Festivalului vor participa peste 200 de tineri din diferite localități ale țării, care au format 15 echipe de teatru. Echipele vor prezenta câte o piesă de teatru social, creată de ei special pentru Festival, pe o problemă actuală din viața tinerilor din Moldova.

Scenele de teatru social din anul acesta vor aborda trei tematici:

# Necesitatea educaţiei pentru sănătate în şcoală, inclusiv sănătatea sexual-reproductivă a tinerilor, prevenirea infecţiilor cu transmitere sexuală şi HIV, a sarcinii neplanificate, problemele în perioada adolescenţei și promovarea unui mod sănătos de viață, respectarea regulilor de igienă etc.

# Prevenirea discriminării pe bază de sex sau orientare sexuală, statut social, discriminarea persoanelor cu dizabilități și alte aspecte.

# Prevenirea violenței sub orice aspect (în familie, la școală și în societate) precum și prevenirea discriminări pe bază de sex sau orientare sexuală, statut social, discriminarea persoanelor cu dizabilităţi şi alte aspecte.

Prin artă și improvizație tinerii actori vor îndemna și vor implica publicul să participe la găsirea soluțiilor pentru problemele abordate.

Începând cu luna august, tinerii au profitat de instruiri în tehnici de teatru social, organizate de Y-PEER Moldova, dar și de instruiri în domeniul drepturilor și sănătății sexuale și reproductive. Ei au prezentat piesele de teatru în instituţiile de învăţământ din localităţile lor.

Intrarea la festival este liberă pentru toți spectatorii.

Festivalul Național de Teatru Social este organizat de Rețeaua de Tineri Educatori „DE LA EGAL LA EGAL”, Y-PEER Moldova, cu suportul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și UNFPA, Fondului ONU pentru Populație în Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente