Avem un nou guvern! A primit voturile din partea deputaților PSRM și PD. Chicu: „Programul meu este până la prezidențialele din 2020”

Untitled-1

Prim-ministrul Ion Chicu a primit votul de încredere a parlamentului. Pentru guvernul acestuia au votat deputații socialiști și democrați. Chicu a declarat în discursul său că vine pe un termen scurt și că programul său include o serie de măsuri urgente.

Chicu a criticat în discursul său faptul că guvernul precedent „a tergiversat promovarea” bugetului pe 2020. Totodată, acesta a mai promis că va avea „o politică externă echilibrată”, că „va menține relațiile în baza tratatelor existente cu UE – acordul de asociere, dar și cel cu CSI”.

Totodată, Chicu a mai promis că se vor construi drumuri „naționale”, dar și „centura Chișinăului”.

Cine a votat?

Fracțiunea Partidului Șor a declarat că se abține de la vot.

Cele două fracțiuni din cadrul blocului ACUM au menționat în discursurile de la tribună că noul guvern este al lui „Dodon, negociat cu Plahotniuc”.

Fracțiunile PDM și PSRM au votat pentru guvernul condus de către Ion Chicu.

Componența guvernului include cinci actuali consilieri ai lui Igor Dodon, un fost consilier care a devenit în vară ministru al apării în guvernul condus de Maia Sandu, dar și șeful actual al Serviciului Fiscal de Stat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente