Facebook adaugă o nouă funcție în aplicați Instagram „inspirată” de la TikTok – reţeaua chineză care se concentrează pe realizarea de videoclipuri amuzante cu fundal muzical. Noua funcție se numește Reels şi este deja disponibilă în Brazilia (unde este numită Cenas) şi vine la pachet cu un nou editor video mult mai avansat decât în trecut, alături de o bibliotecă de muzică foarte vastă.

Utilizatorii de Instagram din Brazilia au un nou tab de creaţie în meniul de cameră, unde îşi pot alege o melodie preferată, pot înregistra clipuri video scurte şi le pot apoi edita. Rezultatul este apoi publicat pe feed-ul de Story al utilizatorului. Pentru a vedea numai clipuri din categoria Reels, utilizatorii se pot duce în tab-ul Explore, unde există o secţiune dedicată Reels, scrie go4it.ro.

Facebook nu încearcă să ascundă faptul că această funcţie este inspirată de TikTok şi chiar îşi recunoaşte strategia. Ba mai mult, se bazează pe faptul că majoritatea celor interesaţi de o astfel de funcţie este deja pe Instagram, iar integrarea funcţiei direct în reţeaua de socializare deja existentă va asigura o creştere rapidă.

Funcţiile de editare sunt simple de utilizat şi includ în continuare acces la majoritatea capabilităţilor deja prezente pe Instagram precum „stickers” sau posibilitatea de a adăuga text. Poţi controla prin editorul video viteza de redare şi poţi seta un timer pentru înregistrare cu întârziere, pentru momentele în care te înregistrezi singur.

Avantajul Reels din Instagram faţă de alte reţele de socializare este faptul că acest conţinut va apărea în Stories şi în Explore, tab-uri ale aplicaţiei unde deja apar reclame, deci totul va fi monetizat încă de la început. Cel mai probabil, Reels se va bucura de o lansare internaţională în viitorul apropiat, după ce vor fi analizate rezultatele testelor din Brazilia.