(video) Fotbalistul spaniol David Villa și-a anunțat retragerea din fotbalul profesionist

ss_20171031_085653819_909997783
Foto: ABC7 Eyewitness News

Fotbalistul spaniol David Villa și-a anunțat retragerea, la sfârșitul acestui sezon, din fotbalul profesionist. Jucătorul echipei Vissel Kobe a decis să își încheie cariera la sfârșitul acestui sezon, la vârsta de 37 de ani.

„După 19 ani ca fotbalist profesionist, am decis să mă retrag din fotbal la sfârșitul acestui sezon. Mulțumesc tuturor echipelor, antrenorilor și coechipierilor care mi-au permis să mă bucur de această carieră de vis. Mulțumesc familiei mele, care a fost mereu alături pentru a mă susține”, a declarat David Villa în cadrul unei conferințe de presă.

David Villa are la activ peste 800 de meciuri la nivel profesional și 412 goluri marcate. Deși s-a accidentat grav în copilărie, el și-a început cariera de fotbalist profesionist la Sporting de Gijón. A trecut apoi după două sezoane la Real Zaragoza, unde a debutat în La Liga, câștigând primele sale titluri la nivel de seniori — Copa del Rey și Supercopa de España. S-a transferat la Valencia CF în 2005 în schimbul a 12 milioane de euro și a făcut parte din echipa Valenciei, care a câștigat Copa del Rey în sezolul 2007/2008. În 2010 s-a transferat la FC Barcelona pentru 40 de milioane de euro cu care a câștigat primele titluri în La Liga și UEFA Champions League.

Villa și-a făcut debutul internațional în 2005. De atunci, a participat la trei turnee finale, devenind titular al echipei Spaniei care a câștigat Euro 2008 și Cupa Mondială din 2010. A marcat trei goluri în Campionatul Mondial din 2006 și a fost golgheter la Euro 2008, câștigând și Gheata de Argint la Cupa Mondială 2010. Este primul jucător spaniol care a ajuns la numărul de 50 de goluri în meciuri internaționale și este golgheterul all-time al Spaniei, marcând mai multe goluri la Cupa Mondială decât orice alt fotbalist din istoria Spaniei. Media de goluri pe meci la echipa națională a fost mai bună decât a oricărui jucător de la Alfredo Di Stéfano încoace.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente