TVR Moldova dă startul campaniei „Cartea care ne unește – Din Basarabia, cu drag!”

zeci-de-persoane-au-facut-schimb-de-carti-intr-o-ceainarie-36955
Foto: foto simbol/ ziarul Lumina

„Cartea care ne unește – Din Basarabia, cu drag!” este un demers jurnalistic de recunoaștere a valorii scriitorilor din Basarabia prin prezentarea operelor acestora în programele TVR Moldova şi inaugurarea de standuri permanente de carte la Biblioteca Metropolitană „Mihail Sadoveanu” din București (str. Tache Ionescu, nr. 4), în ziua de 1 decembrie 2010 – Ziua Națională a României și la Biblioteca Centrală Universitara „Carol I” (str. Boteanu nr. 1), în ziua de 15 ianuarie 2020 – Ziua Culturii Naționale.

Autorii și editurile din Chișinău sunt invitate să contribuie printr-o donație de carte la realizarea acestui proiect (câte două exemplare/titlu, pentru cărțile editate în limba română, după 1989).

Amenajarea unui stand permanent de carte în două dintre cele mai prestigioase instituții de cultură din România va contribui la conectarea directă a cititorilor din Țară la producția literară din Basarabia, editată pe parcursul celor 30 de ani de scriere în grafia latină. Totodată, prezentarea lucrărilor științifice notabile în domenii de cercetare precum istorie, antropologie, arheologie, geografie, medicină, critică literară, teatru, arhitectură, pedagogie, muzeografie, muzeologie etc. va impulsiona schimburile academice și proiectele de cercetare comună.

Campania „Cartea care ne unește – Din Basarabia, cu drag!” este un gest de recunoaștere a valorii oamenilor de cultură și a cercetătorilor din Basarabia, dar și un vector de promovare a cărții basarabene în spațiul românesc extins.

Donațiile de carte pot fi făcute:

# La Chișinău: sediul Studioului TVR din Chișinău, str. Alexei Șciusev, nr. 31 (persoană de contact: Nicolae Mocanu, tel. 069784876);

# La București:

— în cadrul Târgului de carte Gaudeamus (20-24 noiembrie 2019, Romexpo, pavilion B2) – standul de carte Eurodidactica (persoană de contact: Rodica Ursu, tel. 0745077755);

— Asociația Tighina, Calea Văcărești nr. 252-254 (persoana de contact: Alexei Paluță, tel.0721.182.367).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente