Se caută voluntari care vor colecta informații despre orarul circulației troleibuzelor din Chișinău. Acestea urmează să fie afișate pe Google Maps

Google-Maps

Să fie orarul transportului public din Chișinău în timp real. Grupul de inițiativă format din Rodion Gavriloi și Andrei Tudos, în colaborare cu RTEC caută voluntari care îi vor ajuta să completeze niște fișiere cu orarele de circulație a troleibuzelor. Ulterior, aceste date vor fi expediate companiei Google pentru afișarea online a circulației troleibuzelor în Google Maps.

„Noi avem aceste grafice ale orarelor de circulație a rutelor de troleibuze. Pentru fiecare rută în parte, pentru fiecare stație de așteptare, Google solicită un document special în care noi să includem aceste informații. Trebuie să completăm câteva fișiere în care va fi nevoie de completat mii de rânduri. Aceste date sunt foarte multe, de aceea, grupul de inițiativă împreună cu RTEC solicită ajutorul voluntarilor care ne vor ajuta să introducem în baza de date informațiile despre stații și graficul de circulație”, ne-a explicat Rodion Gavriloi, membrul din grupul de inițiativă.

ds

„Cerința noastră față de voluntari este doar una – să poată lucra la computer. Noi îi vom ghida în tot ce să facă, nimic dificil. Doritorii pot expedia un mesaj pe poștele electronice [email protected] și [email protected]”, a spus activistul.

Rodion a mai declarat că: „Această aplicație va arăta, deocamdată, doar orarul troleibuzelor, după care vom trece să afișăm programul de circulație și pentru autobuze. Google nu va percepe nicio taxă pentru acest serviciu, întrucât această informație o colectăm noi, iar ei doar o integrează în aplicație. De noi depinde dacă aceste date vor fi sau nu. Mai mult, planificăm să implementăm acest sistem și pentru transportul public din Bălți”, a conchis membrul grupului de inițiativă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente