Ambasada Rusiei în Moldova a venit cu o reacție la dinamica procesului politic din țară. În postarea publicată pe pagina oficială a ambasadei se menționează că instituția pledează pentru menținerea stabilității politice interne.

„Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova urmărește cu atenție dinamica procesului politic din țară. Pledăm pentru menținerea stabilității politice interne în interesul cetățenilor și al statului de drept în Republica Moldova”, scrie într-o postare pe pagina oficială a Ambasadei Federației Ruse din Chișinău.

Amintim că, guvernul condus de Maia Sandu a fost demis de către deputații PSRM și PDM. Decizia a fost luată la capătul a peste două ore de dezbateri. În total, pentru demiterea acestuia au votat 63 de parlamentari.

În discursul final, Maia Sandu i-a acuzat pe cei care au votat demiterea guvernului de „lașitate”.

„Vă vedem. Toți oamenii vă văd. V-a speriat gândul că de acum încolo o să pierdeți controlul asupra justiției”, a mai punctat liderul PAS.

Potrivit procedurii, Maia Sandu urmează să meargă la președinte pentru a depune demisia în termen de trei zile. După demisia oficială, președintele urmează să convoace noi consultări cu fracțiunile parlamentare. Dacă timp de trei luni calendaristice nu este votat un guvern nou, se vor convoca alegeri anticipate. Totuși, dacă sunt două tentative eșuate de învestire a unui guvern, se pot convoca alegeri anticipate înainte de perioada de trei luni calendaristice.