PSRM a declarat că susține formarea unui nou guvern cu participarea președinției și a altor fracțiuni parlamentare. Totodată, aceștia spun că următorul guvern trebuie să fie unul tehnic, nu politic și, deși va fi apolitic, va implementa proiectele economice a PSRM. Declarația a fost făcută într-un comunicat plasat pe site-ul formațiunii.

„Vă anunțăm că nu vom crea o altă coaliție sau alianță cu alte fracțiuni din Parlament. Următorul guvernul va fi unul tehnic, nu politic. Cu toate acestea, deși va fi apolitic, guvernul va avea toate împuternicirile să implementeze proiectele economice și sociale pe care le-a promovat PSRM până acum”, punctează PSRM în comunicat.

Socialiștii au mai menționat în comunicat, în care au acuzat blocul ACUM de infantilitate, că următorul guvern va fi unul social, care va munci la modul real pentru oameni, fără PR politic gratuit și fără capricii infantile.

„Așadar, de azi anunțăm că fracțiunea PSRM trece în regimul de formare a unui nou guvern, cu participarea președinției și a altor fracțiuni parlamentare și să fie cu Doamne Ajută pentru Țară!”, a mai menționat instituția.