Președinta PSRM, Zinaida Greceanîi, a menționat că partidul său nu este pentru alegeri anticipate. De aceea, aceștia au spus că sunt gata să facă o majoritate cu blocul ACUM, dar cu o altă candidatură la funcția de prim-ministru decât Maia Sandu. Totodată, aceasta a mai adăugat că nu a discutat nici o persoană în cadrul discuțiilor cu președintele.

„De aceea noi oficial propunem blocului ACUM că vrem să constituim o majoritate parlamentară, dar cu noi condiții, iar plus la aceasta, cu un nou candidat la funcția de prim-ministru. Dacă blocul ACUM nu este gata să examineze această posibilitate că în această situație, noi nu admitem o declanșare a alegerilor anticipate, de aceea, noi o să examinăm orice candidatură propusă de președinte la funcția de prim-ministru. Blocul ACUM trebuie să ne spună dacă sunt gata să facă o majoritate cu PSRM”, a spus Zinaida Greceanîi.

Ieri, Parlamentul a dat jos guvernul Sandu prin voturile deputaților socialiști și democrați. Pentru demiterea executivului condus de către Maia Sandu au votat 63 de deputați ai PSRM și PDM.