PSRM spune că vrea alianță cu ACUM, dar e gata să susțină „tehnocratul” propus de președintele Igor Dodon

Zinaida-Greceanîi-840×420

Președinta PSRM, Zinaida Greceanîi, a menționat că partidul său nu este pentru alegeri anticipate. De aceea, aceștia au spus că sunt gata să facă o majoritate cu blocul ACUM, dar cu o altă candidatură la funcția de prim-ministru decât Maia Sandu. Totodată, aceasta a mai adăugat că nu a discutat nici o persoană în cadrul discuțiilor cu președintele.

„De aceea noi oficial propunem blocului ACUM că vrem să constituim o majoritate parlamentară, dar cu noi condiții, iar plus la aceasta, cu un nou candidat la funcția de prim-ministru. Dacă blocul ACUM nu este gata să examineze această posibilitate că în această situație, noi nu admitem o declanșare a alegerilor anticipate, de aceea, noi o să examinăm orice candidatură propusă de președinte la funcția de prim-ministru. Blocul ACUM trebuie să ne spună dacă sunt gata să facă o majoritate cu PSRM”, a spus Zinaida Greceanîi.

Ieri, Parlamentul a dat jos guvernul Sandu prin voturile deputaților socialiști și democrați. Pentru demiterea executivului condus de către Maia Sandu au votat 63 de deputați ai PSRM și PDM.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente