Partidul Șor are o soluție pentru depășirea crizei politice din țară: „Alegeri parlamentare noi”

nopng

Soluția optimă în depășirea crizei politice care a apărut după demiterea guvernului Maiei Sandu ar fi alegerile parlamentare cu formarea ulterioară a unei majorități parlamentare care să asigure sprijinul viitorului guvern. În același timp, formarea unui guvern minoritar nu este cea mai potrivită soluție pentru depășirea crizei actuale. Aceasta este poziția Partidului Politic Șor, după ce reprezentanții acestuia au discutat cu Igor Dodon.

Afirmațiile au fost făcute în fața presei de către Denis Ulanov, liderul fracțiunii parlamentare a Partidului Politic ȘOR, care, împreună cu deputata Reghina Apostolova, a avut, la Reședința de Stat, consultări cu președintele Igor Dodon pe subiectul desemnării unui nou prim-ministru după ce ieri guvernul Maiei Sandu a fost demis cu votul deputaților PSRM și PDM.

Partidul ȘOR consideră că cea mai optimă soluție este organizarea unui scrutin parlamentar anticipat.

„Alegerile parlamentare anticipate sunt inevitabile și asta este cea mai bună soluție la moment. Un guvern care nu are susținere majoritară în parlamentul nu are cum să fie eficient”, a declarat Denis Ulanov.

Amintim că guvernul Maiei Sandu a fost demis ieri prin moțiune de cenzură cu 63 de voturi ale deputaților PSRM și PDM. Partidul Politic ȘOR s-a abținut de la vot.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente