(foto) Astronom rus: „Planeta Pământ a avut inele ca și Saturnul, dar după o explozie ele s-au transformat în Lună”

dddd

Planeta Pământ a avut inele asemănătoare cu cele ale Saturnului cu 4,5 miliarde de ani în urmă, dar după o explozie ele s-au transformat în Lună. Această afirmație îi aparține astro-fizicianului rus, profesor la Institutul de Tehnologie din California, Constantin Batighin.

„Atunci când de Pământ s-a lovit un obiect cosmic de mărimea lui Marte, aceste inele și-au pierdut poziționarea în zona gravitațională care permitea inelelor să înconjoare planeta noastră. Ulterior, aceste inele s-au transformat într-o minge, adică ceea ce numim noi azi Luna”, a explicat omul de știință.

Mai jos puteți vedea cum ar arăta cerul dacă aceste inele ar fi existat în zilele noastre.

1

2

3

dd

gfgf

555

ffff

777

Constantin Batighin are 33 de ani și este coautorul ipotezei că în Sistemul Solar ar exista a noua planetă, aceasta fiind un gigantă cu o masă de aproximativ 10 ori mai mare decât cea a Pământului și aflată la marginea Sistemului Solar. Pe 20 ianuarie 2016, cercetătorii Konstantin Batigin și Michael E. Brown de la Institutul de Tehnologie din California au anunțat că există dovezi suplimentare indirecte privind existența unei a noua planete dincolo de orbita planetei Neptun. Aceasta ar orbita în jurul Soarelui între 10 000 și 20 000 de ani.

După această declarație, astronomul a devenit unul dintre cei mai discutați și citați specialiști din domeniul științelor planetare. De asemenea, el a fost inclus, în anul 2015, în lista „celor 30 de tineri oameni de știință cu vârste sub 30 de ani, care schimbă lumea” a revistei Forbes.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente