Veneția a fost lovită de una dintre cele mai grave inundații din ultimii 50 de ani. Primarul a dat vina pe schimbările climatice și a pledat pentru asistența guvernului. Autoritățile venețiene au declarat stare de urgență după ce inundațiile grave au afectat bazilica istorică și multe dintre piețele și aleile orașului, scrie Deutsche Welle.

Nivelul inundațiilor a fost al doilea cel mai mare înregistrat vreodată, atingând un maxim de 187 de centimetri. Cel mai mare nivel de inundații a fost în 1966, atunci nivelul apei a ajuns la 194 de centimetri.

A seagull flies off the water in a flooded St.Mark Square, in Venice, Italy, Tuesday, Nov. 12, 2019. The high tide reached a peak of 127cm (4.1ft) at 10:35am while an even higher level of 140cm(4.6ft) was predicted for later Tuesday evening. (AP Photo/Luca Bruno)

Photo Credit: Luca Bruno

2

Photo Credit: The Guardian

Un bărbat a murit peste noapte, lovit de fulger în timp ce opera o pompă electrică pe Pellestrina, una dintre numeroasele insule din laguna venețiană, potrivit pompierilor.

1

Photo Credit: Al Jazeera

„Situația este dramatică”, a spus Brugnaro pe Twitter. „Solicităm guvernului să ne ajute. Costurile vor fi mari. Acesta este rezultatul schimbărilor climatice.” El a adăugat: „Un val mare de 187 de centimetri va lăsa o rană de neșters.”2 3 4 5 6 7

Photo Credit: Pietro Musolino

O mare parte din Italia a fost lovită de ploi torențiale în ultimele zile, provocând inundații pe scară largă.

Nivelul apei a fost mai mare de un metru în Piața Sfântului Marcu, în timp ce Bazilica Sfântului Marcu a fost inundată pentru a șasea oară în 1 200 de ani.