Elon Musk va proiecta prima fabrică Tesla din Europa. Unde va fi construită aceasta și ce va produce

elon-musk

Miliardarul Elon Musk, fondator al companiilor Tesla şi SpaceX, a anunţat, marţi, că prima fabrică din Europa a companiei va fi construită lângă Berlin, Germania. Şeful Tesla a dezvăluit că uzina va produce baterii, trenuri de rulare şi maşini, informează Mediafax.

Este a patra gigafabrică Tesla, după cele din Nevada (SUA), New York (SUA) şi Shanghai (China).

Elon Musk era la Berlin ca să primească Volanul de Aur câştigat de Model 3, desemnat de Bild drept cea mai bună maşină de clasă medie din Europa, şi a spus: „Unele dintre cele mai bune maşini din lume sunt categoric fabricate în Germania”, scrie Bloomberg.

Miliardarul este fondatorul companiei producătoare de maşini electrice Tesla şi numele din spatele companiei SpaceX, jucător important în transportul spaţial privat. S-a născut în Pretoria, Africa de Sud, în 1971, şi s-a mutat în Canada la vârsta de 17 ani, iar în 1992 s-a transferat la Universitatea din Pensylvania, unde a obţinut diplome în economie şi fizică.

În aprilie 2017, Tesla devenea cel mai valoros producător de maşini din SUA, iar averea lui Musk urca spre 15 miliarde de dolari.

În 2018, Musk a acceptat să demisioneze din funcţia de preşedinte al companiei Tesla şi să plătească o amendă de 20 de milioane de dolari în cadrul unui acord cu autorităţile de reglementare din domeniu. Decizia a venit după ce a publicat un mesaj pe Twitter, în care a anunţat, în glumă, că va lista la bursă compania şi o va trece sub control privat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente