(video) Octavian Țîcu de la tribuna parlamentului: „Timp de 30 de ani de independență a fost o istorie a «kidănelei»”

maxresdefault

Deputatul independent al Blocului ACUM, Octavian Țîcu, a susținut un discurs în plenul parlamentului înainte de votarea moțiunii de cenzură. Acesta, inițial, a blocat tribuna și a refuzat s-o părăsească până când nu i s-a permis să facă declarația de mai jos.

„Ce s-a întâmplat timp de 30 de ani de independență a Republicii Moldova. Mă întreb pe mine și pe voi. Timp de 30 de ani a fost o istorie cine pe cine dă jos. O istorie a «kidănelei» în moldovenește. Snegur din căciula de cârlan a sărit în barca agrarienilor, după care l-a trăsnit pe Lucinschi. După care domnul Diacov s-a cățălit cu domnul Lucinschi până o ajuns tovarășul Voronin, din care a ieșit domnul Plahotniuc, doamna Greceanîi, Igor Dodon. Din Lucinschi a ieșit Filat, Țopii și Andrei Năstase. În 2009 l-au dat jos pe Voronin. După care Plahotniuc l-a dat jos pe Filat. Blocul ACUM și Dodon l-au dat jos pe Plahotniuc. Ce s-a întâmplat în acest timp peste Prut? Cinci județe sunt mai bogate decât Republica Moldova. Am venit în Blocul ACUM ca o voce unionistă. Ca profesor de istorie reîntregirea spațiului românesc este salvarea. 100 de oameni politici și o mână de procurori și judecători țin captivi trei milioane de oameni”,  a spus Țîcu.

În același timp, deputatul a propus PDM-ului să semneze un acord de „dragoste”. „Am o inițiativă de „dragoste”, domnul Diacov. Este un contract de dragoste, un mariaj de conveniență cu PDM, pe care îl propun deputaților”, a conchis Octavian Țîcu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente