(video) Izolator de 4,7 milioane. În ce condiții își vor ispăși pedeapsa deținuții din Căușeni

izobrazhenie_viber_2019-11-11_15-16-01-600×450

Persoanele din Căușeni care au încălcat legea își vor ispăși pedeapsa într-un izolator renovat, ajustat condițiilor europene. E vorba despre persoanele în detenție provizorie, reținute pentru 72 de ore, scrie studio-l.md.

Izolatorul a fost complet renovat și echipat în conformitate cu standardele internaționale în materia respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei aflate în detenție provizorie. Pentru renovare au fost investite 4,7 milioane de lei. Proiectul face parte în cadrul Programului de suport bugetar pentru reforma Poliției, finanțat de către Comisia Europeană.

izobrazhenie_viber_2019-11-11_15-16-06-600x450

În urma modernizărilor și modificărilor efectuate în izolator au fost instalate sisteme de monitorizare video, comunicare internă cu celula (de tip interfon), radioficare, securitate antiincendiară, sistem de protecție de valori umane, dar și alte condiții, inclusiv ce țin de igiena personală, care garantează respectarea drepturilor, securității și siguranței persoanelor private de libertate. De asemenea, pentru confortul psihologic al persoanelor care suferă de anumite fobii, ușile izolatorului sunt prevăzute din sticlă transparentă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente