Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău va fi expertizat. Vor fi extrase probe la o adâncime de până la 1,5 metri

Chisinau-PMAN-Piata-Marii-Adunari-Nationale-840×420

Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală va fi supus unei expertize, pentru a stabili cauzele defecțiunilor apărute în urma lucrărilor de reparație ale acestuia. Anunțul a fost făcut luni, 11 noiembrie, de șeful Direcției transport public și căi de comunicației, Adrian Boldurescu, la ședința săptămânală a serviciilor primăriei, informează MOLDPRES.

„În seara zilei de astăzi începe faza a doua de expertiză a bulevardului Ștefan cel Mare. Aceasta presupune că fizic vor fi extrase probe, se vor tăia casete cu dimensiunile de un metru pe 1,6 metri. Probele vor fi extrase până la o adâncime de 1,5 metri ca să avem o claritate pe tot ce-i legat cu bulevardul Ștefan cel Mare. Este pentru prima dată când se face așa ceva. Sunt lucrări complexe. Am planificat ca dimineața să fie deja așternut și asfaltul pe porțiunile de unde vor fi extrase probele, pentru ca să nu fie afectat traficul. Aceasta expertiză ne va permite să luăm măsuri cu defecțiunile care sunt și de a putea fi folosiți acei bani care au fost reținuți pentru garanția bancară”, a spus Adrian Boldurescu.

Probele vor fi prelevate din 14 locuri care au fost selectate de experți. Șeful Direcției transport a precizat că desfășurarea expertizei a fost solicitată încă în anul 2017 chiar de către compania care a efectuat lucrările de reparație a bulevardului central din capitală.

Reparația bulevardului Ștefan cel Mare a început în anul 2015 și s-a încheiat în toamna anului 2017. Lucrările au fost efectuate în cadrul unui proiect finanțat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente