Cel de-al treilea sezon, foarte aşteptat, al serialului „The Crown”, despre viaţa Elisabetei a II-a a Marii Britanii, nu este pe gustul fostului secretar de presă al reginei, care afirmă că scenariul îşi permite prea multe libertăţi în ceea ce priveşte viaţa sentimentală a membrilor familiei regale, potrivit AFP.

În opinia lui Dickie Arbiter, unul dintre experţii în casa regală britanică, serialul care va fi difuzat de Netflix începând cu 17 noiembrie, lasă să se înţeleagă, în mod eronat, că regina ar fi legat o relaţie amoroasă cu managerul său de curse de cai, Lord Porchester, căruia i se adresa în mod afectuos cu „Porchie”, potrivit Agerpres.

„Este de prost gust şi absolut nefondat”, a spus acesta, citat duminică de Sunday Times. „Regina nu s-ar fi gândit niciodată să se uite la un alt bărbat” în afara soţului ei, a spus el.

„Sunt bârfe care revin de zeci de ani. Nu au niciun fundament”, mai spus acesta.

Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 93 de ani, s-a căsătorit cu prinţul Philip în 1947, la vârsta de 21 de ani, cu cinci ani înainte de ascensiunea la tron în 1952.

Potrivit Sunday Times, episodul criticat o înfăţişează pe regină, interpretată de actriţa britanică Olivia Colman, petrecând o lună vizitând ferme de cai din SUA şi Franţa în compania lui Porchie, iar drept urmare prinţul Philip devine bănuitor.

Publicaţia precizează că regina a „rămas apropiată de Porchie până la moartea acestuia în 2001”, subliniind că niciodată nu au existat indicii care să susţină ideea că ar fi fost mai mult decât prieteni.

„The Crown” este o ficţiune. „Nimeni nu cunoaşte conţinutul conversaţiilor purtate între membrii familiei regale”, a insistat Dickie Arbiter.