Zilele bibliotecii poloneze la Chișinău. Care este programul evenimentului

aprenda-a-organizar-uma-biblioteca-escolar-ideal-para-alunos-e-professores-740×495-640×360

Biblioteca de cultură și literatură polonă „Adam Mickiewicz” din cadrul Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” organizează pe 13 și 14 noiembrie curent Zilele Bibliotecii, eveniment ce se înscrie în suita de manifestări dedicate celor 12 ani de activitate în serviciul comunității chișinăuiene.

Programul sărbătorii include prezentarea cărții „O călătorie în lumea de odinioară. Amintirile unui polonez din Basarabia” de autorul polonez cu rădăcini basarabene, Tadeusz Gaydamowicz. În același context va urma prezentarea și promovarea cărții „Amintiri de familie”, partea a IV-a, cu participarea autorilor: Oxana Bondarciuc, Valeriana Țurcan ș.a. Moderatori – Oxana Andreev, șef bibliotecă și Helena Usova, redactor-șef revista „Jutrzenka”.

invitatie_biblioteca_polona

Cea de-a doua zi va fi marcată de „Moda de BOOKate poloneze” (ediția a II-a a Târgului de BucaRte), urmată de Galeria „Polonezi faimoși”, o licitație-surpriză, mini-concert, video-croaziera „Traseu culinar” etc.

Biblioteca de cultură şi literatură polonă „Adam Mickiewicz” a fost deschisă în anul 2007 și are ca scop principal extinderea şi îmbunătățirea serviciilor informaționale pentru chișinăuieni, accesul la informație pe diferite suporturi în limba maternă a polonezilor din R. Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente