Topul țărilor europene în care se vorbește cel mai bine engleza. Moldova nu a fost inclusă

Untitled

O companie din Suedia a realizat un top al țărilor de pe întregul glob, iar criteriul selectat a fost nivelul de cunoaștere și vorbire a limbii engleze. Motiv a servit faptul că engleza e pe locul trei în topul celor mai răspândite limbi. Peste un miliard de oameni o vorbesc nativ sau ca a doua limbă.

În Europa se vorbește engleza în toate țările. Dealtfel, engleza devine colacul de salvare atunci când te rătăcești în străinătate și nu cunoști limba locală.

O companie din Suedia a realizat un test online pentru a afla care sunt țările care se descurcă cel mai bine în limba engleză. Cercetarea nu s-a extins și pe țările în care engleza este limba nativă. În testare au participat peste 2,3 milioane de persoane de pe întregul glob.

Untitled

Cercetătorii au realizat și o hartă, semnând prin culori nivelul de cunoaștere a limbii engleze. Prin urmare, prin culoarea albastră au fost marcate țările în care se cunoaște engleza la un nivel avansat, printr-un verde închis au fost colorate țările cu un nivel înalt de cunoaștere, prin verde deschis au fost marcate țările cu un nivel mediu de cunoaștere a limbii engleze, prin galben țările cu un nivel sub mediu (scăzut) de cunoaștere și respectiv prin culoarea portocalie au fost marcate țările în care limba engleză este cunoscută la un nivel foarte scăzut.

La nivel european, rezultatele testului arată că francezii se descurcă mai bine decât la precedenta analiză pe acest subiect. Spaniolii și italienii au coborât, însă, în clasament.

La nivelul întregii Europe, olandezii sunt pe primul loc la capitolul engleză. Vin imediat pe locurile următoare nordicii din Suedia, Norvegia și Danemarca. Iar România e abia pe locul 16, după Ungaria și în fața Serbiei. Pe ultimul loc în clasament se află Italia.

1 2

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente