„Țara dulciurilor” în Găgăuzia. O familie din satul Cazaclia își propune să deschidă o fabrică de ciocolată

r

O familie din satul Cazaclia, UTA Găgăuzia, își propune să-și lărgească afacerea și să deschidă o fabrică de ciocolată în localitate, informează Gagauzinfo.md.

Inițiativa vine din partea lui Vitalie Cîvîrjîc, un tânăr antreprenor care acum un an a pus pe roate o afacere de producere a mierii.

„Noi ne-am întors din Rusia și am decis împreună cu familia să producem miere. Realizarea acestei idei a fost posibilă datorită participării în cadrul programului SARD. Așa am câștigat un grant de 10 mii de euro și am început să activăm în domeniul apiculturii”, a zis antreprenorul.

Afacerea cu producerea mierii s-a bucurat de succes, prin urmare familia a decis să procure echipament destinat producerii ciocolatei.

„În mare parte, de ciocolată se ocupă sora mea Inna. Ea a frecventat cursuri despre producerea ciocolatei și a creat diverse gusturi. În prezent, avem deja câteva feluri de ciocolată, pe care le producem și comercializăm la comandă. Totodată, lucrăm intens asupra extinderii pieței, iar la începutul anului viitor planificăm să pornim producerea masivă”, a spus tânărul.

Ciocolata din Găgăuzia urmează să fie comercializată sub denumirea Sweetland, ceea ce în traducere din engleză înseamnă „țara dulciurilor”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente