Ești cetățean al Uniunii Europene și ai 18 ani? DiscoverEU îți oferă șansa de a merge într-o călătorie care îți va permite să experimentezi libertatea de circulație în UE, să descoperi diversitatea Europei, să afli mai multe despre patrimoniul cultural și istoria acesteia și să intri în contact cu oameni de pe tot continentul. În plus, DiscoverEU îți permite să îți dezvolți competențe utile pentru viitor, cum ar fi independența, încrederea și deschiderea către alte culturi.

DiscoverEU este o inițiativă a Uniunii Europene care îți dă posibilitatea să descoperi Europa prin intermediul unor experiențe inedite. Călătorind în special cu trenul (există și excepții pentru a permite participarea tinerilor care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate), vei putea admira varietatea nesfârșită a peisajelor și orașelor europene. Tinerii interesați au la dispoziție două runde de înscrieri în fiecare an. Solicitanții selectați vor primi un permis de călătorie.

Când are loc următoarea rundă de înscrieri:

De la lansarea DiscoverEU, în iunie 2018, aproape 50 000 de tineri au primit permise de călătorie. Înscrierile următoare vor începe joi, 7 noiembrie 2019, ora 12.00 (CET) și se vor încheia joi, 28 noiembrie 2019, ora 12.00 (CET). În ziua Z va apărea pe această pagină butonul „Înscrie-te acum”!

Pentru a fi eligibil, trebuie:

# să te fi născut între 1 ianuarie 2001 (inclusiv) și 31 decembrie 2001 (inclusiv);

# să ai cetățenia uneia dintre țările care fac parte din Uniunea Europeană la data luării deciziei de atribuire;

# să completezi corect formularul de înscriere online, indicând numărul cărții de identitate sau al pașaportului.

Apoi va trebui să răspunzi la un quiz (cu excepția cazului în care te-ai înscris ca membru al unui grup).

Dacă ești selectat, poți călători pe o perioadă de cel puțin 1 zi și cel mult 30 de zile, între 1 aprilie 2020 și 31 octombrie 2020.

Poți călători și cu alți participanți

Poți merge în călătorie singur sau poți forma un grup cu alte patru persoane, atâta timp cât și acestea îndeplinesc condițiile de eligibilitate menționate mai sus. Toți membrii grupului trebuie să utilizeze codul alocat pentru a-și completa propriul formular de înscriere.

Citește fișa informativă pentru a afla mai multe despre inițiativa DiscoverEU și despre experiențele participanților.