Zarurile au fost aruncate! Maia Sandu și-a angajat răspunderea pentru proiectul de lege cu privire la Procuratură

24732789368_e831e51ed3_k

Prim-ministra Maia Sandu și-a angajat oficial răspunderea pentru proiectul de lege cu privire la procuratură. Astfel, din acest moment deputații urmează să depună moțiunea de cenzură dacă nu sunt de acord cu proiect și, dacă o adoptă în termen de trei zile, guvernul urmează să fie demis, iar proiectul de lege să nu intre în vigoare.

„Majoritatea parlamentară formată pe 8 iunie a fost creată cu obiectivul de a elibera țara din captivitate. Asta am promis oamenilor când am mers în campanie. Pentru asta am acceptat guvernarea în condiții extrem de grele. Curățarea justiției a fost scopul numărul unu al activității noastre”, a început discursul Maia Sandu.

Sandu a spus că nu poate sta cu mâinile în sân să vadă cum instituțiile de stat își găsesc un șef nou.

„Rolul procurorului general este prea important pentru justiție, iar ingerințele ne pot costa prea mult. […] Voi identifica oameni profesioniști, pe care îi vor examina personal și îi voi trimite Consiliului Superior al Procurorilor”, a adăugat Sandu.

Potrivit inițiativei prezentate, prim-ministrul preselectează cel puțin doi candidați și transmite lista acestora, împreună cu dosarele și le transmite CSP. Ulterior, CSP alege un candidat final și îl transmite președintelui pentru aprobare. Președintele poate refuza candidatura.

Deputații au dreptul să depună o moțiune de cenzură. Dacă timp de 72 de ore deputații nu vor depune o moțiune de cenzură, proiectul de lege se consideră adoptat. O astfel de moțiune are nevoie de minim 72 de ore.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente