(video) Deputatul socialist Vasile Bolea a rupt acordul PSRM-ACUM la tribuna de presă a Parlamentului

Capture

„O lună în urmă a fost semnat acordul. Această înțelegere a fost grav sfidată de blocul ACUM și doamna prim-ministru. Aici sunt și repere cu privire la reforma justiției și combaterea corupției. Pe 6 noiembrie s-a pus cruce pe prevederile legii. Doamna prim-ministru a venit pe la spate, mișelește a venit cu un proiect de lege, astfel desconsiderând o echipă întreagă a PSRM – 36 de deputați. O echipă care a susținut absolut tot ce a propus, mergând cu acest acord, cuvânt în cuvânt. S-a schimbat regulile de joc în timpul jocului. Așa proceda Vladimir Plahotniuc”, a spus Vasile Bolea.

Bolea ulterior a luat acordul dintre ACUM și PSRM, noul acord semnat în toamnă și l-a rupt în fața presei.

„Pe noi ne-a desconsiderat. S-a spus doamnei prim-ministru. Singura cale de ieșire din situație, pe care tot ei au adus-o, este să retragă acest proiect prin care să-și asume răspunderea. Să discutăm acest proiect în Parlament. Noi cei 36 de deputați suntem gata să discutăm reforma justiției”, a spus Vasile Bolea.

Socialiștii totodată cer demisia ministrei Olesea Stamate. Deputații i-au dat „timp de gândire” prim-ministrei până la ora 15.00, când ar urma să aibă loc un discurs în Parlament al acesteia, prin care își angajează răspunderea față de un proiect de lege ce i-ar da dreptul să propună candidații Consiliului Superior al Procurorilor pentru funcția de procuror general.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente