Studenți de la anii III-IV, programul „Design și tehnologii poligrafice”, Facultatea Textile și Poligrafie (UTM) au întreprins în perioada 1-3 noiembrie o vizită la Expoziția de packaging pentru Europa de Sud-Est „Packshow 2019”, specializată în ambalaje, echipamente, sisteme pentru ambalare, consumabile, desfășurată la ROMEXPO, București, România.

Timp de două zile, studenții și profesorii DTP s-au documentat cu noutățile în domeniu, oferite de către reprezentanții diverselor companii, urmărind cu atenție prezentările participanților din toată Europa. Soluții actuale orientate spre implementarea tehnologiilor integrate, noi formule de utilizare a materialelor în generarea de noi soluții estetice și constructive, echipamente fiabile, concepte de ambalaje biodegradabile și inteligente au constituit subiectele incitante oferite de eveniment. Studenții au fost încântați să savureze concepte de produse derivate din tehnologii de tipar – ambalaje, ca obiective ale proiectelor de licență, transmite site-ul UTM.

1-7 3-7

Agenda vizitei a inclus și o documentare estetico-culturală la Muzeul Theodor Aman. Studenții au avut ocazia să descopere fundamentele estetice promovate de maestrul Theodor Aman, cofondator al Școlii de Arte Frumoase din București din 1864, primul artist român cu școală în domeniul artelor în perioada medievală târzie, pictor, profesor, sculptor, gravor excelent în tehnica aqua-forte. A urmat și o vizită la Ateneul Român. Frumusețea acestuia, dar și amploarea artistică a Muzeului Național de Artă a României au consolidat cunoștințele studenților în cadrul disciplinei „Istoria Artelor”, iar interacțiunea cu operele de artă ale marilor maeștri ai artelor din lume le-au trezit emoții deosebite.

5-6 6-4

Tipografia BookArt a prezentat noi tehnologii de finisare a edițiilor de carte și echipamente performante din dotare. Cristian Mihalcea-Udrea a povestit despre funcționalitatea echipamentelor, oferindu-le studenților posibilitatea de a urmări construcția echipamentelor și a principiilor de funcționare.